Kunst en natuur

Kunstenares Mirjam Bijvank heet je van harte welkom op deze site. Zij neemt je mee naar een bijzondere locatie in Frankrijk; de voormalige cistercieënzer abdij van Droiteval, waar zij woont en werkt. Droiteval maakt deel uit van de gemeente Claudon. De vallei van de rivier de Ourche ligt midden in de uitgestrekte bossen van Darney. Een magische plek in de Lage Vogezen in het noord-oosten van Frankrijk, op slechts 600 km van Utrecht. Het Centre d’Art et Culture in Droiteval is dé plek voor een schildervakantie in Frankrijk.

Je kunt kennis maken met het werk van Mirjam als kunstenaar en als docent beeldende vorming. Haar atelier ‘l’Oiseau Libre’ ligt in de tuin van de abdij. Ze nodigt je uit om je te laten inspireren door deze, van nature spirituele ontmoetingsplek, tot het volgen van een creatieve workshop. De cursusweken schilderen, beeldhouwen en mozaïeken zijn een mooie manier om vakantie en kunstzinnigheid te combineren. Ook worden er andere kunstenaars uitgenodigd, om te komen tot een gevarieerd cursusaanbod.

Iedere zomer is er een thema-expositie in de galerie. Je kunt er iedere zondag terecht voor een kopje koffie in de tuin, of genieten van een culturele activiteit in de sfeervolle crypte. Ontspan en geniet van een kunstzinnige entourage en de rust van deze natuurrijke omgeving.